Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Ciasto jogurtowe z galaretką

Ciasto jogurtowe z galaretką
Ilośc porcji

9 porcji

Czas wykonywania

300 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciasto jogurtowe jest pyszne, lekkie i idealne na upalne dni.

Składniki

1 szt. galaretka wiśniowa
1 szt. galaretka truskawkowa
1 szt. galaretka agrestowa
1 szt. galaretka brzoskwiniowa
800 ml jogurt naturalny
1 szt. cukier waniliowy
2 łyżka cukier kryształ
25 g żelatyna

Opis wykonania

Każdą z 3 galaretek przyrządzamy osobno w połowie ilości wody podanej na opakowaniu i pozostawiamy do stężenia. Potem kroimy je w kostki. Żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Jogurt zmiksować z cukrem i żelatyną. Wrzucić pokrojone galaretki i wymieszać. Wylewamy powstała masę na spód biszkoptowy umieszczony w tortownicy. Odstawić do lodówki do stężenia. Przygotowujemy ostatnia galaretkę według przepisu na opakowaniu. Pozostawiamy do ostygnięcia a gdy zacznie tężeć to wylewamy na wierzch ciasta i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. (Najlepiej robić ten placuszek wieczorem, by mógł przez całą noc dobrze się związać )

Porada Szefa

W jaki sposób łatwo wyczyścić kielich blendera?

Chcesz szybko i sprawnie umyć kielich blendera po zakończeniu miksowania? Zamiast myć go ręcznie, wykorzystaj sam blender do tego zadania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
akorycka5
zamiast galaretki dodałam owoce, efekt również super
differenttaste
Kiedyś to ciasto moja mama zawsze robiła mi do szkoły na bal choinkowy. Dziś takie samo ja przyrządzam moim dzieciom.