Ciasto jogurtowe z galaretką
9 porcje
300 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Ciasto jogurtowe z galaretką
Ciasto jogurtowe z galaretką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Każdą z 3 galaretek przyrządzamy osobno w połowie ilości wody podanej na opakowaniu i pozostawiamy do stężenia. Potem kroimy je w kostki. Żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Jogurt zmiksować z cukrem i żelatyną. Wrzucić pokrojone galaretki i wymieszać. Wylewamy powstała masę na spód biszkoptowy umieszczony w tortownicy. Odstawić do lodówki do stężenia. Przygotowujemy ostatnia galaretkę według przepisu na opakowaniu. Pozostawiamy do ostygnięcia a gdy zacznie tężeć to wylewamy na wierzch ciasta i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. (Najlepiej robić ten placuszek wieczorem, by mógł przez całą noc dobrze się związać )
Komentarze