Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

300 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciasto jogurtowe jest pyszne, lekkie i idealne na upalne dni.

Składniki

1 szt. galaretka wiśniowa
1 szt. galaretka truskawkowa
1 szt. galaretka agrestowa
1 szt. galaretka brzoskwiniowa
800 ml jogurt naturalny
1 szt. cukier waniliowy
2 łyżka cukier kryształ
25 g żelatyna

Opis wykonania

Każdą z 3 galaretek przyrządzamy osobno w połowie ilości wody podanej na opakowaniu i pozostawiamy do stężenia. Potem kroimy je w kostki. Żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Jogurt zmiksować z cukrem i żelatyną. Wrzucić pokrojone galaretki i wymieszać. Wylewamy powstała masę na spód biszkoptowy umieszczony w tortownicy. Odstawić do lodówki do stężenia. Przygotowujemy ostatnia galaretkę według przepisu na opakowaniu. Pozostawiamy do ostygnięcia a gdy zacznie tężeć to wylewamy na wierzch ciasta i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. (Najlepiej robić ten placuszek wieczorem, by mógł przez całą noc dobrze się związać )

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
akorycka5
zamiast galaretki dodałam owoce, efekt również super