Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciasto jogurtowe z galaretką

Opis wykonania

Ciasto jogurtowe jest pyszne, lekkie i idealne na upalne dni.

Każdą z 3 galaretek przyrządzamy osobno w połowie ilości wody podanej na opakowaniu i pozostawiamy do stężenia. Potem kroimy je w kostki. Żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Jogurt zmiksować z cukrem i żelatyną. Wrzucić pokrojone galaretki i wymieszać. Wylewamy powstała masę na spód biszkoptowy umieszczony w tortownicy. Odstawić do lodówki do stężenia. Przygotowujemy ostatnia galaretkę według przepisu na opakowaniu. Pozostawiamy do ostygnięcia a gdy zacznie tężeć to wylewamy na wierzch ciasta i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. (Najlepiej robić ten placuszek wieczorem, by mógł przez całą noc dobrze się związać )

Bosch do kuchni