Ciasto podpalane
4 porcje
Średnie
Składniki
Ciasto podpalane
Ciasto podpalane
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z podanych składników przygotować ciasto drożdżowe i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Obrać cebulę i drobno posiekać. Poddusić z masłem i pokrojonym w kostkę boczkiem na patelni. Blachę uniwersalną posmarować olejem. Podzielić ciasto na 6 kawałków i rozwałkować je na cienkie, owalne placuszki. Rozłożyć je na blasze uniwersalnej. Twarożek rozetrzeć ze śmietaną, jajkiem, mączką kartoflaną, przyprawami i rozsmarować to na cieście. Mieszaninę cebuli I boczku dodać do masy twarogowej. Ciasto płomykowe piec w podany sposób. Podawać posypane szczypiorkiem. Sposób nastawiania: Rozgrzewanie: Pieczenie: grzanie intensywne 220-240⁰C, 15-20 minut
Komentarze