Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Delikatne, chrupiące plasterki z cukinii w panierce to bardzo smaczna przekąska. Możesz serwować je z dowolnym sosem, np. czosnkowym, majonezowym, czy po prostu zjeść je z gęstą śmietaną lub jogurtem.

Składniki

2 szt. - cukinii
2 szt. - jajek
3 łyżki - płatków kukurydzianych
4 łyżki - bułki tartej
0,25 szklanki - orzechów laskowych
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz

Opis wykonania

W pojemniku blendera umieść płatki kukurydziane i orzechy laskowe. Zmiksuj na drobne kawałki. Wymieszaj z bułką tartą.

Cukinie umyj i pokrój na plasterki. Posól i odstaw na 10 minut, aby cukinia puściła wodę. Nadmiar wody osusz ręcznikiem papierowym.

Plastry cukinii zamocz w roztrzepanym jajku i panieruj w posypce z płatków kukurydzianych, orzechów i bułki tartej.

Rozgrzej patelnię z oliwą na płycie grzewczej i smaż cukinię na rozgrzanej oliwie z obu stron, aż nabierze złotego koloru.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Dynia w oryginalnej odsłonie, warto spróbować.