Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Cukinia w panierce

Opis wykonania

Delikatne, chrupiące plasterki z cukinii w panierce to bardzo smaczna przekąska. Możesz serwować je z dowolnym sosem, np. czosnkowym, majonezowym, czy po prostu zjeść je z gęstą śmietaną lub jogurtem.

Cukinia w panierce - krok 1

W pojemniku blendera umieść płatki kukurydziane i orzechy laskowe. Zmiksuj na drobne kawałki. Wymieszaj z bułką tartą.

Cukinie umyj i pokrój na plasterki. Posól i odstaw na 10 minut, aby cukinia puściła wodę. Nadmiar wody osusz ręcznikiem papierowym.

Cukinia w panierce - krok 2

Plastry cukinii zamocz w roztrzepanym jajku i panieruj w posypce z płatków kukurydzianych, orzechów i bułki tartej.

Panierowaną cukinię smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron, aż nabierze złotego koloru.