Cukinia w panierce

4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Cukinia w panierce
Cukinia w panierce
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

W pojemniku blendera umieść płatki kukurydziane i orzechy laskowe. Zmiksuj na drobne kawałki. Wymieszaj z bułką tartą.
Cukinie umyj i pokrój na plasterki. Posól i odstaw na 10 minut, aby cukinia puściła wodę. Nadmiar wody osusz ręcznikiem papierowym.

Plastry cukinii zamocz w roztrzepanym jajku i panieruj w posypce z płatków kukurydzianych, orzechów i bułki tartej.
Rozgrzej patelnię z oliwą na płycie grzewczej i smaż cukinię na rozgrzanej oliwie z obu stron, aż nabierze złotego koloru.
Komentarze