Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Curau de milho verde Sylwii Raźny

Opis wykonania

Curau de milho verde to tradycyjny brazylijski deser kukurydziany. Najlepiej smakuje mocno schłodzony :)

  1. Kolby kukurydzy umyj, osusz i zetnij nożem ziarna z kolby.
  2. Ziarna przełóż do blendera i zmiksuj.
  3. Dodaj mleko kokosowe, mleko zwykłe i zblenduj na gładką masę.
  4. Tak przygotowana gładką masę kukurydziana przełóż do garnka i gotuj na niewielkim ogniu do momentu aż zgęstnieje i nabierze konsystencji budyniu.
  5. Przełóż do małych salaterek, posyp cynamonem i udekoruj wybranymi przez siebie owocami.
  6. Lekko ostudzony włóż do lodówki na co najmniej dwie trzy godziny.
  7. Podawaj zimne.

Smacznego!