Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Curau de milho verde to tradycyjny brazylijski deser kukurydziany. Najlepiej smakuje mocno schłodzony :)

Składniki

5 szt. Kukurydza (kolba)
1 szklanka Mleko kokosowe
1 szklanka Mleko
2 łyżeczka Cukier waniliowy
125 g Cukier
1 szczypta Cynamon
1 garść Mięta
200 g Truskawki
200 g Maliny

Opis wykonania

  1. Kolby kukurydzy umyj, osusz i zetnij nożem ziarna z kolby.
  2. Ziarna przełóż do blendera i zmiksuj.
  3. Dodaj mleko kokosowe, mleko zwykłe i zblenduj na gładką masę.
  4. Tak przygotowana gładką masę kukurydziana przełóż do garnka i gotuj na niewielkim ogniu do momentu aż zgęstnieje i nabierze konsystencji budyniu.
  5. Przełóż do małych salaterek, posyp cynamonem i udekoruj wybranymi przez siebie owocami.
  6. Lekko ostudzony włóż do lodówki na co najmniej dwie trzy godziny.
  7. Podawaj zimne.

Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych