45 min P0DT0H45M0S P0DT0H45M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Curau de milho verde to tradycyjny brazylijski deser kukurydziany. Najlepiej smakuje mocno schłodzony :) Kolby kukurydzy umyj, osusz i zetnij nożem ziarna z kolby. Ziarna przełóż do blendera i zmiksuj. Dodaj mleko kokosowe, mleko zwykłe i zblenduj na gładką masę. Tak przygotowana gładką masę kukurydziana przełóż do garnka i gotuj na niewielkim ogniu do momentu aż zgęstnieje i nabierze konsystencji budyniu. Przełóż do małych salaterek, posyp cynamonem i udekoruj wybranymi przez siebie owocami. Lekko ostudzony włóż do lodówki na co najmniej dwie trzy godziny. Podawaj zimne. Smacznego!