40 min P0DT0H40M0S P0DT0H40M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Proste, czekoladowe babeczki idealne na wieczór z przyjaciółką. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj jajko, wanilię, ocet i barwnik. Wszystkie składniki połącz ze sobą na jednolitą masę. Mąkę przesiej z kakao i sodą. Mąkę dodaj do masy jajecznej na zmianę z maślanką, krótko miksując po każdym dodaniu. Ciasto nałóż do foremek i piecz ok. 20-25 minut w 180 stopniach Twarożek utrzyj z cukrem i wanilią. Stopniowo dodaj kremówkę, miksując do uzyskania puszystego kremu. Krem nałóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim babeczki.