Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Czekoladowe babeczki wg Klaudi Napierały

Czekoladowe babeczki wg Klaudi Napierały
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Proste, czekoladowe babeczki idealne na wieczór z przyjaciółką.

Składniki

Ciasto (na 12 sztuk)
1 i 1/4 szklanka Mąka
1/4 szklanka Kakao
2/3 szklanka Cukier
1/2 szklanka Maślanka
1 szt. Jajko
65 g Masło
1/2 łyżeczka Soda
1/2 łyżeczka Ocet
1 łyżeczka Czerwony barwnik w proszku
Krem
320 g Twaróg sernikowy
1/2 szklanka Cukier puder
3/4 szklanka Śmietana kremówka 30%
1 łyżeczka Ekstrakt waniliowy

Opis wykonania

  1. Masło utrzyj z cukrem.
  2. Dodaj jajko, wanilię, ocet i barwnik.
  3. Wszystkie składniki połącz ze sobą na jednolitą masę.
  4. Mąkę przesiej z kakao i sodą.
  5. Mąkę dodaj do masy jajecznej na zmianę z maślanką, krótko miksując po każdym dodaniu.
  6. Ciasto nałóż do foremek i piecz ok. 20-25 minut w 180 stopniach
  7. Twarożek utrzyj z cukrem i wanilią.
  8. Stopniowo dodaj kremówkę, miksując do uzyskania puszystego kremu.
  9. Krem nałóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim babeczki.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych