Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Czekoladowe ciasto z nutką czułości ;)

Opis wykonania

Przepyszne ciasto na każdą okazję. Co najważniejsze - jemy bez wyrzutów sumienia! :)

Ciasto: Składniki: Puszka fasoli 1 banan 3 łyż. kakao 2 jaja 1/2 łyżeczki proszku do piecz. 20g erytrolu 25g zmielonych migdałów (lub orzechów laskowych) 15g oleju kok. 40g wiórków kok. Wszystkie składniki zblenduj i przelej do małej tortownicy, nasmarowanej olejem kok. Piecz około 50 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu, poczekaj aż ciasto ostygnie, następnie podziel na 3 części. Masy: 1. Budyń ugotuj na mleku, z dodatkiem 20g erytrolu. Kiedy ostygnie zmiksuj go z 1 łyżką oleju kok. 2. Masło migdałowe (ewentualnie orzechowe 100%) wymieszaj z odżywką białkową i odrobiną wody, tak żeby powstała, karmelowa masa. Jeśli nie masz odżywki, możesz użyć samego masła wymieszanego z niewielką ilością wody i zmielonym erytrolem (ilość zależna od tego jak słodka ma być masa). I i II warstwę ciasta posmaruj kolejno - masą z masła orzechowego, następnie budyniem. Układaj warstwy jedną na drugą. Polewa: 40g daktyli zalej wodą i chwilę podgotuj, żeby zmiękły. Odcedź i zblenduj z 1 łyżeczką kakao, 35g zmielonych migdałów i pozostałym olejem kokosowym (około łyżki). Jeśli masa jest bardzo gęsta dolej wody lub mleka roślinnego. Posmaruj całe ciasto i udekoruj orzechami i wiórkami kokosowymi.