Czekoladowe kulki mocy
4 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Czekoladowe kulki mocy
Czekoladowe kulki mocy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Jeśli nie zrobiliście tego wcześniej zalejcie daktyle wodą i odstawcie na 20 minut. 2. Wrzućcie migdały do blendera. Zmiksujcie pare razy pylsacyjnie, aż otrzymacie małe kawaleczki. 3. Wrzućcie do miksera odsączone daktyle, nasiona Chia, roztopiony okej kokosowy, kakao, szczyptę soli, skórkę z pomarańczy i ekstrakt. Zmiksujcie pylsacyjnie do połączenia się składników. Zajmie to dosłownie chwilkę. Jeśli mikser nie daje rady wymieszajcie masę łyżką. 4. Dłońmi zwilżonymi ciepłą wodą formujcie małe kuleczki. Ułożcie na talerzu i włóżcie do lodówki na pół godziny. 5. Zastygniete kuleczki możecie obtoczyć kakao lub w roztopionej z olejem kokosowym gorzkiej czekoladzie. Te obtoczone w czekoladzie możecie posypać wybranymi dodatkami. 6. Dajcie im zastygnąć z godzinę w lodówce i można zajadać. Przytrzymujcie w lodowce do 2/3 dni.
Komentarze