Czekoladowe sushi
4 porcje
Średnie
Składniki
Czekoladowe sushi
Czekoladowe sushi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mleczną czekoladą rozpuszczamy w mikrofali lub kąpieli wodnej, kiedy przestygnie dodajemy lekko podgrzany miód i całość dokładnie mieszamy. Następnie ugniatamy jak plastelinę. Czekoladę plastyczną wałkujemy dość cienko między dwoma kawałkami folii spożywczej i układamy na macie do zwijania sushi. Czekoladę karmelową rozpuszczamy w kąpieli wodnej/mikrofali. Dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną czekoladę mieszamy z ryżem preparowanym i poppingiem i układamy warstwą na rozwałkowanej czekoladzie plastycznej. Na to z jednej strony układamy pokrojoną owocową galaretkę, owoce i zwijamy rulon sushi. Śmietankę kremówkę mocno podgrzewamy i dodajemy posiekaną gorzką czekoladę mieszamy do momentu aż uzyskamy gładką konsystencję. Rulony sushi kroimy na np 3 części i podajemy z czekoladowym sosem.
Komentarze