Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sushi, które moje dzieci wręcz uwielbiają.

Składniki

150 g mleczna czekolada
70 g miód
1 i 1/2 szt. czekolada karmelowa
6 łyżka mleko
8 łyżka ryż preparowany
9 łyżka poppin z amarantusa
100 g czekolada ciemna
150 ml śmietana kremówka
3 szt. ulubione owoce

Opis wykonania

Mleczną czekoladą rozpuszczamy w mikrofali lub kąpieli wodnej, kiedy przestygnie dodajemy lekko podgrzany miód i całość dokładnie mieszamy. Następnie ugniatamy jak plastelinę. Czekoladę plastyczną wałkujemy dość cienko między dwoma kawałkami folii spożywczej i układamy na macie do zwijania sushi. Czekoladę karmelową rozpuszczamy w kąpieli wodnej/mikrofali. Dodajemy mleko i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną czekoladę mieszamy z ryżem preparowanym i poppingiem i układamy warstwą na rozwałkowanej czekoladzie plastycznej. Na to z jednej strony układamy pokrojoną owocową galaretkę, owoce i zwijamy rulon sushi. Śmietankę kremówkę mocno podgrzewamy i dodajemy posiekaną gorzką czekoladę mieszamy do momentu aż uzyskamy gładką konsystencję. Rulony sushi kroimy na np 3 części i podajemy z czekoladowym sosem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych