Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Cudownie kremowy i mocno czekoladowy. Słodki, wyrazisty i wprawiający w rewelacyjny nastrój już od pierwszej łyżeczki mus czekoladowy z ... awokado!

Składniki

60 g gorzka czekolada 90%
1 szt. awokado
2 szt. banan
3 łyżka syrop klonowy
2 szt. marakuja
40 g orzechy laskowe
15 g pistacje

Opis wykonania

1. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Orzechy laskowe prażymy w piekarniku 7-8 min. w temp. 180 stopni, następnie obieramy je ze skórki. 2. Ostudzoną czekoladę miksujemy z awokado, bananami, syropem oraz połową orzechów laskowych. 3. Gotowy krem przekładamy do pucharków. Dekorujemy marakują, posiekanymi pistacjami oraz orzechami laskowymi.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Pyszny deser 😊