Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Czekolady budyń jaglany Andzi Moes

Opis wykonania

Budyń z kaszy jaglanej to najszybszy deser jak kiedykolwiek poznaliście!

  1. Kaszę jaglaną opłucz wrzątkiem, następnie odcedź.
  2. Czynność powtórz.
  3. Kaszę wsyp do rondelka z grubym dnem, dodaj mleko, daktyle, olej i szczyptę soli.
  4. Wszystko gotuj na małym ogniu, do czasu aż kasza będzie miękka, czyli przez około 15 minut.
  5. Czekoladę połam na kostki i dodaj do gorącego mleka z kaszą.
  6. Intensywnie mieszaj do czasu rozpuszczenia się czekolady, następnie zdejmij z ognia i przy pomocy ręcznego blendera wszystko zmiksuj na gładki budyń.
  7. Gorący budyń podawaj z ulubionymi owocami, orzechami lub bakaliami.