Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Budyń z kaszy jaglanej to najszybszy deser jak kiedykolwiek poznaliście!

Składniki

2 i 1/3 szklanka Mleko roślinne
1/3 szklanka Kasza jaglana
20 szt. Daktyle
100 g Czekolada gorzka
1 łyżka Olej z pestek winogron
1/4 łyżeczka Sól morska

Opis wykonania

  1. Kaszę jaglaną opłucz wrzątkiem, następnie odcedź.
  2. Czynność powtórz.
  3. Kaszę wsyp do rondelka z grubym dnem, dodaj mleko, daktyle, olej i szczyptę soli.
  4. Wszystko gotuj na małym ogniu, do czasu aż kasza będzie miękka, czyli przez około 15 minut.
  5. Czekoladę połam na kostki i dodaj do gorącego mleka z kaszą.
  6. Intensywnie mieszaj do czasu rozpuszczenia się czekolady, następnie zdejmij z ognia i przy pomocy ręcznego blendera wszystko zmiksuj na gładki budyń.
  7. Gorący budyń podawaj z ulubionymi owocami, orzechami lub bakaliami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy