Czekolady budyń jaglany Andzi Moes
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Budyń z kaszy jaglanej to najszybszy deser jak kiedykolwiek poznaliście!
Składniki
2 i 1/3 szklanka Mleko roślinne
1/3 szklanka Kasza jaglana
20 szt. Daktyle
100 g Czekolada gorzka
1 łyżka Olej z pestek winogron
1/4 łyżeczka Sól morska
Czekolady budyń jaglany Andzi Moes
Czekolady budyń jaglany Andzi Moes
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Kaszę jaglaną opłucz wrzątkiem, następnie odcedź.
- Czynność powtórz.
- Kaszę wsyp do rondelka z grubym dnem, dodaj mleko, daktyle, olej i szczyptę soli.
- Wszystko gotuj na małym ogniu, do czasu aż kasza będzie miękka, czyli przez około 15 minut.
- Czekoladę połam na kostki i dodaj do gorącego mleka z kaszą.
- Intensywnie mieszaj do czasu rozpuszczenia się czekolady, następnie zdejmij z ognia i przy pomocy ręcznego blendera wszystko zmiksuj na gładki budyń.
- Gorący budyń podawaj z ulubionymi owocami, orzechami lub bakaliami.
Komentarze