20 min P0DT0H20M0S P0DT0H20M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Budyń z kaszy jaglanej to najszybszy deser jak kiedykolwiek poznaliście! Kaszę jaglaną opłucz wrzątkiem, następnie odcedź. Czynność powtórz. Kaszę wsyp do rondelka z grubym dnem, dodaj mleko, daktyle, olej i szczyptę soli. Wszystko gotuj na małym ogniu, do czasu aż kasza będzie miękka, czyli przez około 15 minut. Czekoladę połam na kostki i dodaj do gorącego mleka z kaszą. Intensywnie mieszaj do czasu rozpuszczenia się czekolady, następnie zdejmij z ognia i przy pomocy ręcznego blendera wszystko zmiksuj na gładki budyń. Gorący budyń podawaj z ulubionymi owocami, orzechami lub bakaliami.