Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Czizkejk

Opis wykonania

Obłędnie pyszne i dodające energii "oszukane" serniczki.

Przepis na 6 sztuk. 1). Spód. Mieszamy w misce płatki jaglane, jajko, 2 łyżki syropy z agawy (można zastąpić miodem), 1/2 łyżki oleju kokosowego i szczyptę soli. Tartaletki smarujemy delikatnie olejem kokosowym i wykładamy ciasto na dno (około łyżeczki na tartaletkę). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy 15 min. 2). Masa "serniczkowa". Migdały i nerkowce zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na ok. 1 godz. Jeżeli używamy migdałów w skórce - obieramy je z niej. Namoczone orzechy odsączamy i blendujemy z 3 łyżkami syropu z agawy, 1 i 1/2 łyżką oleju kokosowego, białkiem waniliowym, ziarenkami wanilli i ok. 1/2 szklanki wody (ilość wody zależy od stopnia nasączenia naszych orzechów, może być jej mniej lub więcej - masa ma być dosć zwarta ale wilgotna). 3). Mus do środka. 1/3 szklanki daktyli, jeden malutki banan - blendujemy razem. Na przestudzony spód nakładamy na środek małą łyżeczkę musu z daktyli i bananów, obtaczany i przykrywamy nią masą "serniczkową". Dekorujemy wedle uznania. U mnie: czekolada i stokrotki. Przed podaniem schłodzić min. 1h. Przechowujemy w lodówce lub zamrażarce. YUM!