Czosnkowe paluszki z ziarnami lnu

4 porcje
40 min
Średnie
Składniki
Czosnkowe paluszki z ziarnami lnu
Czosnkowe paluszki z ziarnami lnu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do naczynia wlać wodę, wsypać mąkę, sól, suszone drożdże, oraz dodać dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Wyrobić ciasto. Ciasto wyłożyć na blat posypany mąką, i rozwałkować prostokąt o wymiarach 20 cm x 20 mc. Prostokąt pokroić na 10 równych pasków. Blachę wysmarować oliwą, rozłożyć paski ciasta zachowując odległość między nimi. Każdy pasek posmarować oliwą i posypać ziarnami lnu. Przykryć blachę folią spożywczą i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 C, włożyć blachę, i piec 10 minut. Po tym czasie przewrócić paluszki na drugą stronę i piec koleje 5 minut. Po wyłożeniu z piekarnika, przełożyć paluszki na metalową kratkę do wystygnięcia.
Komentarze