Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo dobre pieczywo przy grillu ze znajomymi, lub na domówkę dla przyjaciół.

Składniki

1 szklanka woda ciepła
400 g mąka
2 szt. ząbki czosnku
1,5 łyżeczka drożdże
6 łyżka oliwa
1 łyżeczka sól
3 łyżka ziarna lnu

Opis wykonania

Do naczynia wlać wodę, wsypać mąkę, sól, suszone drożdże, oraz dodać dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Wyrobić ciasto. Ciasto wyłożyć na blat posypany mąką, i rozwałkować prostokąt o wymiarach 20 cm x 20 mc. Prostokąt pokroić na 10 równych pasków. Blachę wysmarować oliwą, rozłożyć paski ciasta zachowując odległość między nimi. Każdy pasek posmarować oliwą i posypać ziarnami lnu. Przykryć blachę folią spożywczą i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 C, włożyć blachę, i piec 10 minut. Po tym czasie przewrócić paluszki na drugą stronę i piec koleje 5 minut. Po wyłożeniu z piekarnika, przełożyć paluszki na metalową kratkę do wystygnięcia.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych