Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smaczny i zdrowy deser. Trudno się oprzeć smakowi jagód :-)

Składniki

100 g Kasza jaglana
2 łyżka Masło
6 łyżeczka Cukier trzcinowy lub brzozowy
200 g Jagody

Opis wykonania

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Kaszę jaglaną ugotować według instrukcji na opakowaniu (15 minut we wrzącej wodzie), po czym wyciągnąć i przełożyć do miski lub głębokiego talerza. Od razu dodać masło i wymieszać żeby się rozpuściło. Na koniec dodać cukier trzcinowy, przemieszać i nakładać do żaroodpornych miseczek na przemian: najpierw kaszę jaglaną, później jagody, znowu kaszę, jagody i na koniec odrobinę kaszy. Piec na środkowej półce piekarnika przez około 35 minut. Po tym czasie wyciągnąć i zostawić do ostudzenia. Można deser jeść również od razu na ciepło.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Kasza jaglana z jagodami - to się musiało udać 😊