Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Deser z kaszy jaglanej z malinami i truskawkami Pauliny Kawy

Deser z kaszy jaglanej z malinami i truskawkami Pauliny Kawy
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty i pyszny deser z kaszy jaglanej do którego możesz wykorzystać sezonowe owoce.

Składniki

125 g Kasza jaglana
250 ml Mleko kokosowe
1 łyżeczka Ksylitol
1 łyżeczka Aromat migdałowy
1 łyżka Syrop klonowy
5 szt. Truskawki
5 szt. Maliny

Opis wykonania

  1. Maliny i truskawki zblenduj na gładką masę.
  2. Dodaj nasiona chia i odstaw na godzinę.
  3. Kaszę opłucz, zalej 2 filiżankami wody i gotuj do momentu, aż kasza wchłonie wodę.
  4. To powinno zająć około 10 minut.
  5. Następnie dodajpuszkę mleka kokosowego, aromat migdałowy, dosłódź i gotuj jeszcze około 5 minut.
  6. Całość zblenduj na gładki budyń i nałóż do naczyń.
  7. Odstaw do przestygnięcia.
  8. Na górze deseru ułóż maliny.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Paulina24
Wersja z mrożonymi truskawkami. Już nie mogę się doczekać lata jak będą świeże owoce