Deser z kaszy jaglanej z malinami i truskawkami Pauliny Kawy
4 porcje
30 min
Łatwe
Prosty i pyszny deser z kaszy jaglanej do którego możesz wykorzystać sezonowe owoce.
Składniki
125 g Kasza jaglana
250 ml Mleko kokosowe
1 łyżeczka Ksylitol
1 łyżeczka Aromat migdałowy
1 łyżka Syrop klonowy
5 szt. Truskawki
5 szt. Maliny
Deser z kaszy jaglanej z malinami i truskawkami Pauliny Kawy
Deser z kaszy jaglanej z malinami i truskawkami Pauliny Kawy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Maliny i truskawki zblenduj na gładką masę.
- Dodaj nasiona chia i odstaw na godzinę.
- Kaszę opłucz, zalej 2 filiżankami wody i gotuj do momentu, aż kasza wchłonie wodę.
- To powinno zająć około 10 minut.
- Następnie dodajpuszkę mleka kokosowego, aromat migdałowy, dosłódź i gotuj jeszcze około 5 minut.
- Całość zblenduj na gładki budyń i nałóż do naczyń.
- Odstaw do przestygnięcia.
- Na górze deseru ułóż maliny.
Komentarze