Dietetyczne czekoladki
4 porcje
40 min
Łatwe
Nie znam osoby, która nie lubiłaby czekolady. Czekoladki przygotowuję często nie tylko dla siebie ale i dzieci. Dla urozmaicenia wymieniam dodatki
Składniki
0,5 szklanka olej kokosowy
1/4 szklanka kakao
3 łyżka syrop klonowy lub inne słodziwo
4 łyżka mielone migdały/orzechy
2 łyżka wiórki kokosowe
1 szczypta sól
Dietetyczne czekoladki
Dietetyczne czekoladki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Olej kokosowy rozpuścić w kąpieli wodnej. Wszystko należy dokładnie wymieszać na możliwie gładką masę (łyżką) i dodać wspomniane orzechy. Następnie pozostaje już tylko nałożyć masę do foremek lub do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia. Czekoladę mrozimy przez 30 minut, a następnie przechowujemy w lodówce.
Komentarze