Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Nie znam osoby, która nie lubiłaby czekolady. Czekoladki przygotowuję często nie tylko dla siebie ale i dzieci. Dla urozmaicenia wymieniam dodatki

Składniki

0,5 szklanka olej kokosowy
1/4 szklanka kakao
3 łyżka syrop klonowy lub inne słodziwo
4 łyżka mielone migdały/orzechy
2 łyżka wiórki kokosowe
1 szczypta sól

Opis wykonania

Olej kokosowy rozpuścić w kąpieli wodnej. Wszystko należy dokładnie wymieszać na możliwie gładką masę (łyżką) i dodać wspomniane orzechy. Następnie pozostaje już tylko nałożyć masę do foremek lub do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia. Czekoladę mrozimy przez 30 minut, a następnie przechowujemy w lodówce.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych