Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dip z serka śmietankowego i sera Emmentaler.

Składniki

200 g serka śmietankowego
300 g sera Emmentaler lub łagodnego Gruyère
400 śmietany 36% lub śmietany 30%
Przyprawy do smaku, np. papryka, suszone chili, pieprz cayenne, curry, gałka muszkatołowa lub zioła prowansalskie

Opis wykonania

1

Całość podgrzewaj około 3-5 minut na średnim ogniu stale mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą i uzyskają kremową konsystencję.

2

Stopa blendera została wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu możesz jej używać do miksowania gorących potraw. Aby uzyskać niepowtarzalny smak, możesz przyprawić dip papryką, mielonym chili, gałką muszkatołową lub sosem Tabasco.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
damdlani
Chyba przesadziłem z kurkumą, ale i tak weszło jak złoto. W sumie wygląda podobnie ;)
Lalaxo
Dobry na imprezowe talerze z przekąskami. Goście się zajadali!