Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Domowa czekolada

Opis wykonania

Nie ma lepszego sposobu na świętowanie Dnia Czekolady!

Od czasu do czasu warto pozwolić sobie na takie słodkości, zwłaszcza, gdy będą wykonane samodzielnie. Domowa czekolada bez mleka w proszku szybko stanie się Twoim ulubionym deserem.

Opis przygotowania:

  1. Olej delikatnie podgrzej, tak aby się rozpuścił. Dodaj kakao oraz cukier i dokładnie mieszaj aż składniki się połączą.
  2. Czekoladową masę przelej do foremki silikonowej lub wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  3. Jeszcze płynny wierzch czekolady posyp rozdrobnionymi malinami oraz żytem.

TIP DIETETYCZNY

  • Lubisz mleczną czekoladę? Do masy dodaj 1 szklankę mleka w proszku.
  • Do czekolady możesz dodać dowolne inne owoce oraz bakalie.
  • Cukier możesz zastąpić miodem lub innym zastępnikiem cukru.
  • Maliny przed dodaniem do czekolady można podsuszyć w piekarniku. Dzięki temu całość będzie bardziej chrupiąca.

Bosch do kuchni