Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Dorada pieczona z pomidorkami i czosnkiem.

Dorada pieczona z pomidorkami i czosnkiem.
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
To pyszne a zarazem szybkie danie, ryba plus dodatki smakuje wyśmienicie. do tego sałatka i obiad gotowy...

Składniki

2 szt. dorada patroszona
czosnek
pomidorki koktajlowe
3 łyżka ocet jabłkowy
sól i pieprz
3 łyżka oliwa z oliwek
woda
mleko do namoczenia ryb

Opis wykonania

Przygotowanie; Doradę umyć a następnie zalać mlekiem na jakieś pół godziny. Po tym czasie odcedzić i osuszyć. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Natkę pietruszki opłukać. Do naczynia żaroodpornego wlać wodę, oliwe z oliwek i ocet jabłkowy. Dorade nadziać czosnkiem i zieloną pietruszką. Po wierzchu delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Ryby przełożyć do naczynia. Obłożyć pomidorkami pokrojonymi na pół , zieloną pietruszką i czosnkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st.C i piec około 25- 30 min.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Warto zjeść z dobrym winkiem!