Dorada pieczona z pomidorkami i czosnkiem.
2 porcje
70 min
Łatwe
To pyszne a zarazem szybkie danie, ryba plus dodatki smakuje wyśmienicie. do tego sałatka i obiad gotowy...
Składniki
2 szt. dorada patroszona
czosnek
pomidorki koktajlowe
3 łyżka ocet jabłkowy
sól i pieprz
3 łyżka oliwa z oliwek
woda
mleko do namoczenia ryb
Dorada pieczona z pomidorkami i czosnkiem.
Dorada pieczona z pomidorkami i czosnkiem.
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie;
Doradę umyć a następnie zalać mlekiem na jakieś pół godziny. Po tym czasie odcedzić i osuszyć. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Natkę pietruszki opłukać. Do naczynia żaroodpornego wlać wodę, oliwe z oliwek i ocet jabłkowy. Dorade nadziać czosnkiem i zieloną pietruszką. Po wierzchu delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Ryby przełożyć do naczynia. Obłożyć pomidorkami pokrojonymi na pół , zieloną pietruszką i czosnkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 st.C i piec około 25- 30 min.
Komentarze