Dutch baby
2 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Dutch baby
Dutch baby
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. Naczynie żaroodporne nagrzej w 220 stopniach. Masło rozpuść na patelni, pozostałe składniki (mleko, jajka, mąka, cukier) zmiksuj blenderem na gładką masę.
Na rozgrzane naczynie wylej rozpuszczone masło, następnie ciasto i od razu włóż do piekarnika (220 stopni) na ok. 20 min, aż pięknie wyrośnie i się zarumieni.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
Gotowy naleśnik posyp porządnie cukrem pudrem i dodaj ulubione owoce.
Komentarze