Dutch baby
![Dutch baby](https://akademiasmaku.pl/storage/8099/conversions/dutch-baby-5295-single.webp)
2 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Dutch baby
Dutch baby
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10789/conversions/PCzU7PIQ3kuAVP-thumb.webp)
Przygotuj wszystkie potrzebne składniki. Naczynie żaroodporne nagrzej w 220 stopniach. Masło rozpuść na patelni, pozostałe składniki (mleko, jajka, mąka, cukier) zmiksuj blenderem na gładką masę.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10790/conversions/CtakG3A66pqvMz-thumb.webp)
Na rozgrzane naczynie wylej rozpuszczone masło, następnie ciasto i od razu włóż do piekarnika (220 stopni) na ok. 20 min, aż pięknie wyrośnie i się zarumieni.
Porada
Jak zdobyć gwarancję udanych wypieków? Wykorzystaj czujnik PerfektBake w piekarnikach marki Bosch, który na podstawie stałego pomiaru wilgotności ciasta, ustala najlepsze parametry.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10791/conversions/Yrrodf5XyNtuRr-thumb.webp)
Gotowy naleśnik posyp porządnie cukrem pudrem i dodaj ulubione owoce.
Komentarze