Papryka z ryżem i pieczarkami
4 porcje
70 min
Średnie
Smak jakich mało.
Składniki
2 szt. papryka czerwona
1,4 szklanka bulion warzywny
1,3 szklanka ryż
15 dkg pieczarki
1 szt. cebula
1 łyżka żółty ser
1 łyżeczka sól
1,2 łyżeczka pieprz
1 łyżeczka tymianek
1 łyżeczka oregano
0.5 łyżeczka czyli
3 łyżeczka 0lej
Papryka z ryżem i pieczarkami
Papryka z ryżem i pieczarkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ryż ugotować, paprykę umyć, przekroić na górnej części. Oczyścić pieczarki i pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na drobnej tartce. Na tłuszczu podsmazyć cebulę. Pieczarki przyprawić, dodać do ryżu,dodać starty zółty ser, wymieszać. Nadziać paprykę, włożyć do naczynia żaroodpornego. podlać bulionem, przykryć folią górną część. Piec 45 minut w 180 stopniach.
Komentarze