Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smak jakich mało.

Składniki

2 szt. papryka czerwona
1,4 szklanka bulion warzywny
1,3 szklanka ryż
15 dkg pieczarki
1 szt. cebula
1 łyżka żółty ser
1 łyżeczka sól
1,2 łyżeczka pieprz
1 łyżeczka tymianek
1 łyżeczka oregano
0.5 łyżeczka czyli
3 łyżeczka 0lej

Opis wykonania

Ryż ugotować, paprykę umyć, przekroić na górnej części. Oczyścić pieczarki i pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na drobnej tartce. Na tłuszczu podsmazyć cebulę. Pieczarki przyprawić, dodać do ryżu,dodać starty zółty ser, wymieszać. Nadziać paprykę, włożyć do naczynia żaroodpornego. podlać bulionem, przykryć folią górną część. Piec 45 minut w 180 stopniach.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych