Dynia pieczona z warzywami i kozim serem
2 porcje
40 min
Łatwe
Łatwe, sycące danie zarówno na obiad jak i kolację. Dania wegetariańskie są godne polecenia każdemu, a dynia najlepiej będzie smakować w chłodne, jesienne wieczory.
Składniki
1 szt. Dynia piżmowa
1 szt. Papryka
1/3 szt. Bakłażan
1/4 szt. Cukinia
1 szt. Marchewka
100 g Suszone pomidory
80 g Ser kozi
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
1/2 łyżeczka Papryka wędzona
Dynia pieczona z warzywami i kozim serem
Dynia pieczona z warzywami i kozim serem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przecinamy dynię na pól i smarujemy ją oliwą, nakłuwamy widelcem. Kroimy wszystkie pozostałe składniki i również smarujemy oliwką i posypujemy przyprawami, oprócz suszonych pomidorów i koziego sera. Wkładamy przekrojone składniki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30min (aż dynia zmięknie). Smacznego!
Komentarze