Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Dynia pieczona z warzywami i kozim serem

Dynia pieczona z warzywami i kozim serem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Łatwe, sycące danie zarówno na obiad jak i kolację. Dania wegetariańskie są godne polecenia każdemu, a dynia najlepiej będzie smakować w chłodne, jesienne wieczory.

Składniki

1 szt. Dynia piżmowa
1 szt. Papryka
1/3 szt. Bakłażan
1/4 szt. Cukinia
1 szt. Marchewka
100 g Suszone pomidory
80 g Ser kozi
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
1/2 łyżeczka Papryka wędzona

Opis wykonania

Przecinamy dynię na pól i smarujemy ją oliwą, nakłuwamy widelcem. Kroimy wszystkie pozostałe składniki i również smarujemy oliwką i posypujemy przyprawami, oprócz suszonych pomidorów i koziego sera. Wkładamy przekrojone składniki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30min (aż dynia zmięknie). Smacznego!

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych