Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Kotleciki jajeczne z komosą ryżową

Kotleciki jajeczne z komosą ryżową
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kotleciki jajeczne z komosą ryżową

Składniki

4 szt. Ugotowane na twardo jajko
0,5 szklanka komosa ryżowa
1 szt. pęczek pietruszki
2 łyżka prażony sezam
2 łyżeczka prażony len
1 szt. jajko
1 łyżka bułka tarta
1 łyżeczka sól i pieprz do damku
1 łyżka olej kokosowy do smażenia

Opis wykonania

W misce łączymy: posiekane jajka, ugotowaną i ostudzoną kaszę, posiekaną pietruszkę, sezam, len, bułkę tartą i jajko. Wszystko mieszamy i doprawiamy. Formujemy ręcznie kotleciki i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym na złocisty kolor z obu stron.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Anna U.
Bardzo smaczne. Fajny pomysł na wege obiad.
zielone_obloczki
Pyszne kotleciki. Prosty przepis. Wszystko się udało 😊
Lalaxo
Do tego sosik pomidorowy i synek zajada aż się uszy trzęsą!