Dżem morelowy

4 porcje
120 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Dżem morelowy
Dżem morelowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Morele umyj, pokrój na ćwiartki, usuń pestki. Umieść w garnku, zasyp cukrem i pozostaw na około 30 minut.

Wlej sok z cytryny i zagotuj owoce. Gotuj na minimalnej mocy płyty grzewczej, stale mieszając, żeby nie przywarły. W trakcie gotowania owoce rozpadną się na jednolitą masę.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.


Gorący dżem wyłóż do wyparzonych słoików, zakręć. Pozostaw do wystudzenia do góry dnem.
Komentarze