Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Faszerowane bakłażany to przepis na szybki i łatwy, a jednocześnie wyjątkowy obiad.

Składniki

2 szt. Bakłażany
0.5 kg Wołowina
Pomidory z puszki
1 garść Natka pietruszki
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżeczka Papryka słodka mielona
1 szczypta Sól i pieprz
1 szt. Czerwona papryka
1 łyżka Zioła prowansalskie

Opis wykonania

Bakłażany kroimy na pól i wydrążamy ich środki. Polewamy je 1 łyżeczką oliwy i zapiekamy przez ok. 15 minut w 180 stopniach . Mięso smażymy na oliwie z oliwek. Gdy się zarumieni dodajemy do niego pokrojony w kostkę miąższ bakłażanów, pomidory z puszki oraz przyprawy. Całość smażymy fo zredukowania się sosu. Farsz nakladamy do bakłażanów i zapiekamy ok. 30 minut w 180 stopniach (opcja grill). Do upieczeniu posypujemy posiekaną natką pietruszki i gotowe.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Babeczka
Piecze się ,i już wiem że będzie pyszne gdyż farsz smakuje wybornie
Toporkiewicz
Bardzo dobre
Toporkiewicz
Idealne na kolację
bsylvia
Bardzo dobry bakłażan, polecam!
Ewusia1222
Bardzo smaczne bakłażany
Bacardi
Pyszne danie, zapieczone z mozarella bajka :)