Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Faszerowane bakłażany

Faszerowane bakłażany
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Faszerowane bakłażany to przepis na szybki i łatwy, a jednocześnie wyjątkowy obiad.

Składniki

2 szt. Bakłażany
0.5 kg Wołowina
Pomidory z puszki
1 garść Natka pietruszki
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżeczka Papryka słodka mielona
1 szczypta Sól i pieprz
1 szt. Czerwona papryka
1 łyżka Zioła prowansalskie

Opis wykonania

Bakłażany kroimy na pól i wydrążamy ich środki. Polewamy je 1 łyżeczką oliwy i zapiekamy przez ok. 15 minut w 180 stopniach . Mięso smażymy na oliwie z oliwek. Gdy się zarumieni dodajemy do niego pokrojony w kostkę miąższ bakłażanów, pomidory z puszki oraz przyprawy. Całość smażymy fo zredukowania się sosu. Farsz nakladamy do bakłażanów i zapiekamy ok. 30 minut w 180 stopniach (opcja grill). Do upieczeniu posypujemy posiekaną natką pietruszki i gotowe.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Babeczka
Piecze się ,i już wiem że będzie pyszne gdyż farsz smakuje wybornie