Faszerowane bakłażany
2 porcje
70 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Faszerowane bakłażany to przepis na szybki i łatwy, a jednocześnie wyjątkowy obiad.
Składniki
2 szt. Bakłażany
0.5 kg Wołowina
Pomidory z puszki
1 garść Natka pietruszki
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżeczka Papryka słodka mielona
1 szczypta Sól i pieprz
1 szt. Czerwona papryka
1 łyżka Zioła prowansalskie
Faszerowane bakłażany
Faszerowane bakłażany
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Bakłażany kroimy na pól i wydrążamy ich środki. Polewamy je 1 łyżeczką oliwy i zapiekamy przez ok. 15 minut w 180 stopniach . Mięso smażymy na oliwie z oliwek. Gdy się zarumieni dodajemy do niego pokrojony w kostkę miąższ bakłażanów, pomidory z puszki oraz przyprawy. Całość smażymy fo zredukowania się sosu. Farsz nakladamy do bakłażanów i zapiekamy ok. 30 minut w 180 stopniach (opcja grill). Do upieczeniu posypujemy posiekaną natką pietruszki i gotowe.
Komentarze