Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Filet rybny zapiekany z sosem musztardowym

Filet rybny zapiekany z sosem musztardowym
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Filet rybny w sosie z creme fraiche, musztardy Dijon, kopru, pietruszki i białego chleba.

Składniki

filety rybne, każdy po ok. 180 g (karmazyn, dorsz lub morwa)
sól, biały pieprz
sok z połówki cytryny
20 g masła
200 ml śmietany
2 łyżka creme fraiche
żółtka
3 łyżka łagodnej musztardy Dijon
1 łyżka drobno siekanego kopru
2 łyżka siekanej natki pietruszki
2 łyżka świeżo pokruszonego białego chleba

Opis wykonania

Rozgrzać komorę gotowania. Filet umyć, osuszyć i pokroić w paski, przyprawić solą i pieprzem. Nieperforowany pojemnik do gotowania natłuścić masłem i włożyć filety. Wymieszać pozostałe składniki i wyłożyć na filety. Piec według przepisu na kolor złoto-brązowy. Sposób nastawiania: piekarnik parowy: gorące powietrze + gotowanie na parze 200⁰C w rozgrzanym piekarniku,12-15 minut. Wskazówka: rybę podawać z ziemniakami z wody lub dzikim ryżem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych