Filet rybny zapiekany z sosem musztardowym
4 porcje
20 min
Średnie
1 (Ilość ocen: 3)
Filet rybny w sosie z creme fraiche, musztardy Dijon, kopru, pietruszki i białego chleba.
Składniki
filety rybne, każdy po ok. 180 g (karmazyn, dorsz lub morwa)
sól, biały pieprz
sok z połówki cytryny
20 g masła
200 ml śmietany
2 łyżka creme fraiche
żółtka
3 łyżka łagodnej musztardy Dijon
1 łyżka drobno siekanego kopru
2 łyżka siekanej natki pietruszki
2 łyżka świeżo pokruszonego białego chleba
Filet rybny zapiekany z sosem musztardowym
Filet rybny zapiekany z sosem musztardowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rozgrzać komorę gotowania. Filet umyć, osuszyć i pokroić w paski, przyprawić solą i pieprzem. Nieperforowany pojemnik do gotowania natłuścić masłem i włożyć filety. Wymieszać pozostałe składniki i wyłożyć na filety. Piec według przepisu na kolor złoto-brązowy. Sposób nastawiania: piekarnik parowy: gorące powietrze + gotowanie na parze 200⁰C w rozgrzanym piekarniku,12-15 minut. Wskazówka: rybę podawać z ziemniakami z wody lub dzikim ryżem.
Komentarze