Filet z dorsza w pomidorach
4 porcje
45 min
Średnie
4.5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Filet z dorsza w pomidorach
Filet z dorsza w pomidorach
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, podlewamy winem i bulionem, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem 10 minut. Delikatnie miksujemy składniki.
Każdy filet z dorsza kroimy na 3 części, panierujemy w pieprzu cytrynowym i mące.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po minucie z każdej strony.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy sosem pomidorowym. Tak przygotowaną rybę pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 10 minut.
Komentarze