Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszny zdrowy deser, znika w mgnieniu oka.

Składniki

200 g wiórki kokosowe
140 ml mleczko kokosowe
1 łyżka miód
200 g czekolada gorzka

Opis wykonania

Do miski wsypać wiórki, dolać część mleczka kokosowego i dodać miód. Dokładnie wszystko wymieszać. Następnie znowu wlać mleczko, tym razem kontrolując gęstość masy, ma być gęsta. Wstawić ją do zamrażalnika na 10-15 minut. Po tym czasie formować batoniki lub kulki, mocno ściskając masę dłońmi. Kłaść je na talerzu pokrytym papierem do pieczenia. Wsadzić batoniki do zamrażalnika na minimum 45 minut. Czekoladę rozpuść w miseczce w kąpieli wodnej. Po kolei brać batoniki, łyżeczką zanurzać je w czekoladzie i odkładać na papier do pieczenia.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Nie wyszły najpiękniejsze, ale w smaku bardzo dobre