Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pieczcone jabłka to szybki sposób na pyszny deser lub podwieczorek. Rozpływające się w ustach jabłka pachnące cynamonem.

Składniki

2 szt. Jabłka
6 łyżka płatki zbożowe
2 łyżeczka miód
2 łyżka konfitura z żurawiny
5 szt. orzechy włoskie
1 szczypta cynamon
1 ml aromat waniliowy

Opis wykonania

Rozgrzać piekarnik do 180 C. Jabłka umyć, osuszyć ,odciąć wierzch i wydrążyć gniazda nasienne. Wydrążone jabłka przełożyć do naczynia żaroodpornego. W miseczce wymieszaj ulubione płatki zbożowe z żurawiną, miodem,orzechami, cynamonem ,wanilią i włóż do wydrążonego jabłka. Przykryj wierzchnią ściętą częścią z jabłka i wstaw do nagrzanego piekarnika.Piec przez ok. 20-30 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych