FIT KOLACJA: Sałatka wiosenna z szynką szwarcwaldzką i awokado
1 porcje
10 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Pomysł na zdrową i lekką kolację.
Składniki
100 g świeżego szpinaku
1/2 awokado
50 g szynki szwarcwaldzkiej bio
30 g sera feta z ziołami
8-10 truskawek
10 g orzechów laskowych
sok z 1/2 cytryny
szczypta ostrej papryki i białego pieprzu
koperek do ozdoby
FIT KOLACJA: Sałatka wiosenna z szynką szwarcwaldzką i awokado
FIT KOLACJA: Sałatka wiosenna z szynką szwarcwaldzką i awokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wiosna to czas, w którym szczególnie chętnie sięgamy po sezonowe warzywa i owoce. Lekka sałatka, dostarczająca wszystkich niezbędnych składników odżywczych, to idealna propozycja na ciepłe wiosenne dni.
Opis przygotowania:
- Szpinak umyj i ułóż na talerzu.
- Dodaj kawałki awokado, a następnie skrop sokiem z cytryny.
- Kawałki szynki zawiń w rulon i ułóż wraz z fetą na liściach szpinaku.
- Dodaj truskawki oraz orzechy, udekoruj koperkiem i dopraw papryką oraz pieprzem.
TIP:
- Przepis możesz wzbogacić o ocet jabłkowy oraz aromatyczną oliwę z oliwek.
Komentarze