Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

FIT KOLACJA: Sałatka wiosenna z szynką szwarcwaldzką i awokado

FIT KOLACJA: Sałatka wiosenna z szynką szwarcwaldzką i awokado
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Jacek Bilczyński ChUxWOdO6UXVA1
Pomysł na zdrową i lekką kolację.

Składniki

100 g świeżego szpinaku
1/2 awokado
50 g szynki szwarcwaldzkiej bio
30 g sera feta z ziołami
8-10 truskawek
10 g orzechów laskowych
sok z 1/2 cytryny
szczypta ostrej papryki i białego pieprzu
koperek do ozdoby

Opis wykonania

Wiosna to czas, w którym szczególnie chętnie sięgamy po sezonowe warzywa i owoce. Lekka sałatka, dostarczająca wszystkich niezbędnych składników odżywczych, to idealna propozycja na ciepłe wiosenne dni.

Opis przygotowania:

  1. Szpinak umyj i ułóż na talerzu.
  2. Dodaj kawałki awokado, a następnie skrop sokiem z cytryny.
  3. Kawałki szynki zawiń w rulon i ułóż wraz z fetą na liściach szpinaku.
  4. Dodaj truskawki oraz orzechy, udekoruj koperkiem i dopraw papryką oraz pieprzem.

TIP:

  • Przepis możesz wzbogacić o ocet jabłkowy oraz aromatyczną oliwę z oliwek.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Bardzo dobre połączenie, uwielbiam wytrawne sałatki z owocami! Polecam!
bsylvia
Bardzo ciekawe i dobre połączenie - polecam!