Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT KOLACJA: Sałatka wiosenna z szynką szwarcwaldzką i awokado

Opis wykonania

Pomysł na zdrową i lekką kolację.

Wiosna to czas, w którym szczególnie chętnie sięgamy po sezonowe warzywa i owoce. Lekka sałatka, dostarczająca wszystkich niezbędnych składników odżywczych, to idealna propozycja na ciepłe wiosenne dni.

Opis przygotowania:

  1. Szpinak umyj i ułóż na talerzu.
  2. Dodaj kawałki awokado, a następnie skrop sokiem z cytryny.
  3. Kawałki szynki zawiń w rulon i ułóż wraz z fetą na liściach szpinaku.
  4. Dodaj truskawki oraz orzechy, udekoruj koperkiem i dopraw papryką oraz pieprzem.

TIP:

  • Przepis możesz wzbogacić o ocet jabłkowy oraz aromatyczną oliwę z oliwek.

Bosch do kuchni