FIT KOLACJA: Sałatka wiosenna z szynką szwarcwaldzką i awokado
                                            1 porcja
10 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
                    Pomysł na zdrową i lekką kolację. 
                
                Składniki
100 g świeżego szpinaku
                                                            1/2 awokado
                                                            50 g szynki szwarcwaldzkiej bio
                                                            30 g sera feta z ziołami
                                                            8-10 truskawek
                                                            10 g orzechów laskowych
                                                            sok z 1/2 cytryny
                                                            szczypta ostrej papryki i białego pieprzu
                                                            koperek do ozdoby
                                                    FIT KOLACJA: Sałatka wiosenna z szynką szwarcwaldzką i awokado
FIT KOLACJA: Sałatka wiosenna z szynką szwarcwaldzką i awokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wiosna to czas, w którym szczególnie chętnie sięgamy po sezonowe warzywa i owoce. Lekka sałatka, dostarczająca wszystkich niezbędnych składników odżywczych, to idealna propozycja na ciepłe wiosenne dni.
Opis przygotowania:
- Szpinak umyj i ułóż na talerzu.
 - Dodaj kawałki awokado, a następnie skrop sokiem z cytryny.
 - Kawałki szynki zawiń w rulon i ułóż wraz z fetą na liściach szpinaku.
 - Dodaj truskawki oraz orzechy, udekoruj koperkiem i dopraw papryką oraz pieprzem.
 
TIP:
- Przepis możesz wzbogacić o ocet jabłkowy oraz aromatyczną oliwę z oliwek.
 
                            
Komentarze