Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

FIT OBIAD: Amarantus z dorszem i boczniakami w sosie pomidorowym

FIT OBIAD: Amarantus z dorszem i boczniakami w sosie pomidorowym
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Jacek Bilczyński ChUxWOdO6UXVA1
Brakuje Ci pomysłu na zdrowy i pyszny obiad?

Składniki

100 g amarantusa
120 g filetu z dorsza
75 g boczniaków
1/2 papryki czerwonej
1/3 cebuli
1 niewielka marchewka
1 łyżka oliwy z oliwek
sok z 1/2 cytryny
2 łyżeczki oleju kokosowego
250 ml pasty pomidorowej
50 ml mleczka kokosowego
zioła prowansalskie, biały pieprz, szczypta soli

Opis wykonania

Dorsz z amarantusem, boczniakami, papryką i marchewką w sosie pomidorowym to idealna, obiadowa propozycja dla dbających o linię.

Opis przygotowania:

  1. Dorsza skrop sokiem z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem i odstaw na 10 minut.
  2. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, podsmaż cebulę i pokrojone boczniaki. Dodaj kawałki papryki oraz marchewkę (można ją odrobinę podgotować, by stała się bardziej miękka) pokrojoną w cienkie plasterki. Dopraw szczyptą soli oraz pieprzu i smaż przez około 3 - 4 minuty, a następnie zalej pastą pomidorową z mleczkiem kokosowym.
  3. Dodaj rybę i duś przez około 15 minut.
  4. Amarantus ugotuj i połącz z rybą w sosie.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych