Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT OBIAD: Amarantus z dorszem i boczniakami w sosie pomidorowym

Opis wykonania

Brakuje Ci pomysłu na zdrowy i pyszny obiad?

Dorsz z amarantusem, boczniakami, papryką i marchewką w sosie pomidorowym to idealna, obiadowa propozycja dla dbających o linię.



Opis przygotowania:



  1. Dorsza skrop sokiem z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem i odstaw na 10 minut.

  2. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, podsmaż cebulę i pokrojone boczniaki. Dodaj kawałki papryki oraz marchewkę (można ją odrobinę podgotować, by stała się bardziej miękka) pokrojoną w cienkie plasterki. Dopraw szczyptą soli oraz pieprzu i smaż przez około 3 - 4 minuty, a następnie zalej pastą pomidorową z mleczkiem kokosowym.

  3. Dodaj rybę i duś przez około 15 minut.

  4. Amarantus ugotuj i połącz z rybą w sosie.