Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT PRZEKĄSKA: Domowe chipsy jabłkowe

Opis wykonania

Czas na zdrową przekąskę!

Chipsy wcale nie muszą być synonimem niezdrowych przekąsek. Wystarczy, że przygotujesz je samodzielnie z warzyw lub owoców np. jabłek.



Opis przygotowania:



  1. Z jabłek usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój je w plastry (proponuję około 2 - 3 mm, można użyć specjalnego „falowanego” nożyka) i przełóż do naczynia z wodą i sokiem z cytryny.

  2. Osusz owoce i ułóż je na papierze do pieczenia. Ksylitol zmiel na pył i posyp nim jabłka (jeśli chcesz dodać cynamon - zrób to teraz), a następnie umieść w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120 stopni.

  3. Uchyl drzwiczki i susz jabłka przez około 90 minut. Jeszcze lepiej niż piekarnik sprawdzi się urządzenie do suszenia grzybów.