Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

FIT PRZEKĄSKA: Domowe chipsy jabłkowe

FIT PRZEKĄSKA: Domowe chipsy jabłkowe

Opis wykonania

150 min
Łatwe
dla 10 osób

Czas na zdrową przekąskę!

Chipsy wcale nie muszą być synonimem niezdrowych przekąsek. Wystarczy, że przygotujesz je samodzielnie z warzyw lub owoców np. jabłek.



Opis przygotowania:



  1. Z jabłek usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój je w plastry (proponuję około 2 - 3 mm, można użyć specjalnego „falowanego” nożyka) i przełóż do naczynia z wodą i sokiem z cytryny.

  2. Osusz owoce i ułóż je na papierze do pieczenia. Ksylitol zmiel na pył i posyp nim jabłka (jeśli chcesz dodać cynamon - zrób to teraz), a następnie umieść w piekarniku rozgrzanym do temperatury 120 stopni.

  3. Uchyl drzwiczki i susz jabłka przez około 90 minut. Jeszcze lepiej niż piekarnik sprawdzi się urządzenie do suszenia grzybów.

Jacek Bilczyński
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz Jacka Bilczyńskiego

1. Kawa wypita kilkadziesiąt minut przed treningiem…

 1. Kawa wypita kilkadziesiąt minut przed treningiem…