Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Dynia marynowana z goździkami i cynamonem

FIT PRZEKĄSKA: Dynia marynowana z goździkami i cynamonem
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dynia z korzennymi przyprawami będzie idealnym deserem na długie, zimowe wieczory.

Składniki

1 średnia dynia
200 ml octu
5 łyżeczek kstylitolu
Szczypta soli
Cynamon
Kilka goździków
Estragon

Opis wykonania

Sezon na dynię w pełni, więc warto wykorzystać ją do przygotowania przetworów na zimę. Dzięki temu w każdym momencie będziesz mógł cieszyć się pyszną, słodką przekąską.

Opis przygotowania:

  1. Dynię obierz, oczyść z pestek i pokrój w kostkę, a następnie umieść w garnku z gotującą się wodą.
  2. Po 3 - 4 minutach odcedź pomarańczowe warzywo i pozostaw do ostygnięcia. Następnie przełóż do słoików i przygotuj zalewę.
  3. W tym celu zagotuj 800 ml wody, dodaj ocet, ksylitol, cynamon, goździki i estragon. Następnie zalej dynię i zakręć szczelnie słoik.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych