Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

FIT PRZEKĄSKA: Krem kalafiorowo-kokosowy

FIT PRZEKĄSKA: Krem kalafiorowo-kokosowy
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Jacek Bilczyński ChUxWOdO6UXVA1
Co powiesz na połączenie kalafiora i kokosa?

Składniki

500 g kalafiora
1 cebula
1 ząbek czosnku
200 ml bulionu warzywnego
200 ml mleczka kokosowego
1 łyżka masła klarowanego
1 łyżeczka soli himalajskiej
½ łyżeczki pieprzu czarnego

Opis wykonania

Tradycyjny krem z kalafiora wcale nie musi być nudny! Doprawiony mleczkiem kokosowym zyskuje zupełnie nowy charakter.

Opis przygotowania:

  1. Kalafiora ugotuj w bulionie.
  2. Na maśle klarowanym podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek, a następnie dodaj miękki kalafior.
  3. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj mleczko kokosowe i pozostaw na ogniu przez około 1 - 2 minuty.
  4. Całość zmiksuj na gładką masę.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych