Fritatta z tuńczykiem i warzywami
4 porcje
Średnie
1 (Ilość ocen: 1)
Sycące i bardzo proste danie dla fanów tuńczyka
Składniki
5 szt. Jajka
2 łyżka Mleko
2 łyżka Śmietana 12%
2 łyżka Oliwa
1 szklanka Tuńczyk w oleju (puszka)
2 szt. Cebula dymka
10 szt. Pomidorki Cherry
10 szt. Pieczarki
2 szczypta Sól, pieprz
1 szt. Papryka czerwona
Fritatta z tuńczykiem i warzywami
Fritatta z tuńczykiem i warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Formę do pieczenia smarujemy olejem i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni by forma dobrze się nagrzała.
Do miski wbijamy całe jajka, dodajemy mleko, śmietanę i około 0,5 łyżeczki soli oraz pieprzu.
Wszystko dokładnie mieszamy, tak by masa dobrze się napowietrzyła.
Z piekarnika wyjmujemy nagrzaną formę i wlewamy do niej masę.
Na wierz układamy kawałki tuńczyka, paski czerwonej papryki, pokrojone na pół pomidorki, pokrojone pieczarki i posiekaną cebulkę
Ponownie wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.
Komentarze