Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sycące i bardzo proste danie dla fanów tuńczyka

Składniki

5 szt. Jajka
2 łyżka Mleko
2 łyżka Śmietana 12%
2 łyżka Oliwa
1 szklanka Tuńczyk w oleju (puszka)
2 szt. Cebula dymka
10 szt. Pomidorki Cherry
10 szt. Pieczarki
2 szczypta Sól, pieprz
1 szt. Papryka czerwona

Opis wykonania

Formę do pieczenia smarujemy olejem i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni by forma dobrze się nagrzała. Do miski wbijamy całe jajka, dodajemy mleko, śmietanę i około 0,5 łyżeczki soli oraz pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy, tak by masa dobrze się napowietrzyła. Z piekarnika wyjmujemy nagrzaną formę i wlewamy do niej masę. Na wierz układamy kawałki tuńczyka, paski czerwonej papryki, pokrojone na pół pomidorki, pokrojone pieczarki i posiekaną cebulkę Ponownie wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych