Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Jajeczna zapiekanka z warzywami - frittata

Frittata z warzywami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
To kolejna propozycja na lekki obiad z dużą ilością warzyw, jak znalazł na wiosnę. Do tego pyszne wiejskie jajka.

Składniki

1/2 szklanka fasolka szparagowa
1 szt. mała cukinia
1 szt. ząbek czonsku
4 szt. jaja wiejskie
2 łyżka serek śmietankowy
mielony czarny pieprz
płatki chili
1 łyżeczka masło do smażenia
1 łyżeczka posiekana natka pietruszki
4 szt. pomidorki koktajlowe

Opis wykonania

Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy na parze przez 15 minut. Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na półplasterki.

W miseczce ubijamy jajka, dodajemy serek i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy jajka, układamy na nich fasolkę, cukinię i posypujemy płatkami chili. Zmniejszamy ogień, patelnię przykrywamy.

Gdy jajka z góry się zetną, frittatę posypujemy natką pietruszki, ozdabiamy pomidorkami i od razu podajemy.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych