Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zbyt dużo kokosu? Kokosu nigdy za wiele! Zdrowe, odchudzone, bogate w odżywcze składniki. Wszystko to co najlepsze w fit śniadaniu!

Składniki

1/2 szklanka mąka kokosowa
1 szklanka mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżka błonnik kokosowy
2 łyżeczka proszek do pieczenia
1 szczypta sól
2 szt. jajka
2 łyżka melasa
1/4 szklanka olej kokosowy rozpuszczony
1 szklanka mleko roślinne
1/2 szklanka woda kokosowa
1 łyżka sok z cytryny

Opis wykonania

Suche składniki, czyli obie mąki, błonnik, proszek do pieczenia oraz sól wymieszać. Odstawić. Jajka ubić na pulchną masę, dodać melasę. Następnie mleko oraz wodę kokosową, a także olej kokosowy i sok z cytryny. Partiami dodawać mieszankę suchych składników mieszając na niskich obrotach do połączenia składników. Odstawić do lodówki na 15 min. Rozgrzać gofrownicę na maksimum. Nakładać masę równomiernie. Piec ok. 4- 5 minut, aż do wyrośnięcia i zarumienienia gofrów. Podawać z ulubionymi świeżymi owocami i dodatkami takimi jak dobry jakościowy dżem, rodzynki czy wiórki kokosowe.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych