Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Gofry ziemniaczane

Gofry ziemniaczane
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bezglutenowe gofry ziemniaczane z sosem czosnkowym

Składniki

215 g po obraniu szt. Ziemniaki
1 jajko
2 łyżki mąki ryżowej
1 łyżeczka oleju kokosowego,
sól, pieprz, tymianek

Opis wykonania

-215 g ziemniaków (po obraniu) -1 jajko -2 płaskie łyżki mąki (u mnie ryżowa) -sól, pieprz, wędzona papryka, odrobina czosnku i tymianku -olej/masło ✔ziemniaki ugotowac, bardzo dokładnie ubić ✔dodać resztę składników, porządnie wymieszać ✔gofrownicę wysmarowac tłuszczem (dokladnie!) ✔wyłożyć równo ciasto, smazyc ok 3 minuty bez zamykania gofrownicy, po tym czasie już przykryć i poczekać jeszcze kilka minut (zależy od mocy gofrownicy) co jakiś czas kontrolując ✔kiedy są już sztywne delikatnie podwadzając wyjmujemy.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Lalaxo
Dodałam do środka troche warzyw. Super sposób na przemycenie warzyw dzieciom.
sweek
Bardzo fajny pomysł na wytrawne gofry, na pewno jeszcze wroce do tego przepisu
differenttaste
Smak i kolor jest mocno uzależniony od rodzaju ziemniaków jakich użyjemy do gofrów. Polecam spróbowania przepisu