Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bezglutenowe gofry ziemniaczane z sosem czosnkowym

Składniki

215 g po obraniu szt. Ziemniaki
1 jajko
2 łyżki mąki ryżowej
1 łyżeczka oleju kokosowego,
sól, pieprz, tymianek

Opis wykonania

-215 g ziemniaków (po obraniu) -1 jajko -2 płaskie łyżki mąki (u mnie ryżowa) -sól, pieprz, wędzona papryka, odrobina czosnku i tymianku -olej/masło ✔ziemniaki ugotowac, bardzo dokładnie ubić ✔dodać resztę składników, porządnie wymieszać ✔gofrownicę wysmarowac tłuszczem (dokladnie!) ✔wyłożyć równo ciasto, smazyc ok 3 minuty bez zamykania gofrownicy, po tym czasie już przykryć i poczekać jeszcze kilka minut (zależy od mocy gofrownicy) co jakiś czas kontrolując ✔kiedy są już sztywne delikatnie podwadzając wyjmujemy.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Lalaxo
Dodałam do środka troche warzyw. Super sposób na przemycenie warzyw dzieciom.