Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Grillowane pomidory z masłem ziołowym i serem Parmesan.

Składniki

duże pomidory (po ok. 90 g)
4 łyżeczka masła ziołowego

Opis wykonania

Pomidory umyć i osuszyć. Naciąć u góry na krzyż i rozsunąć miąższ. Włożyć pomidory do małej płaskiej formy. Na każdy otwór pomidora położyć łyżeczkę masła ziołowego. Posypać pomidory serem Parmesan i gotować oraz grillować w podany sposób. Sposób nastawiania: grill o dużej powierzchni, mocno oraz mikrofalówka 90 W, ok. 10 minut.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych