Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Grilowany dorsz z migdałami, czarnuszką i wstęgą cukinii

Grilowany dorsz z migdałami, czarnuszką i wstęgą cukinii
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowe i szybki przepis na pyszne danie dla każdego.

Składniki

200 g dorsz
100 g cukinia
15 g migdały
1 łyżeczka czarnuszka
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżeczka sok z cytryny
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

1. Dorsza doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Odstawiamy na pół godziny do zamarynowania. 2. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni na rumiano. 3. Rybę posypujemy nasionami czarnuszki i grillujemy na elektrycznym grillu lub pieczemy w piekarniku. 4. Cukinię myjemy i przy pomocy obieraczki do warzyw tniemy na cienkie wstęgi. Tak przygotowane wstążki dusimy na lekko natłuszczonej patelni do miękkości. 5. Upieczoną rybę owijamy w cukiniowe wstążki i posypujemy prażonymi migdałami. 6. Przepis możemy wykorzystać zarówno dla osób na diecie niskowęglowodanowej - podając rybę na świeżych warzywach lub jako fit obiad z dodatkiem zdrowych, gotowanych kasz.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych