Groszkowo-brokułowa zupa krem
Opis wykonania
Zupa krem dzięki której polubiłam taki format zupy. Ja, zagorzała fanka zupy, w której można odróżnić każdy składnik stałam się wyznawczynią zupy krem
Cebulę drobno posiekać wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną klarowanego masła wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać pokrojony w plasterki czosnek. Podsmażyć. Na patelnię wlać dwie chochle bulionu, zamieszać, dodać do pozostałego bulionu. Do gotującego się wywaru wrzucić oczyszczone i podzielone na mniejsze kawałki różyczki brokuła oraz groszek, gotować do miękkości. Dodać serek pokrojony w kostkę, gotować do momentu aż się rozpuści. Dodać zioła i przyprawy. Zmiksować zupę na gładki krem po czym dodać śmietankę i ponownie zagotować. Podawać z grzanką lub groszkiem ptysiowym.