Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Świeże, orzeźwiająca pasta z pieczywem pełnoziarnistym z najlepszymi pomidorkami!

Składniki

1 szt. Bułka pełnoziarnista
1 szt. Awocado
1/2 szt. Limonka
1 garść Świeża kolędra
1/2 szt. Czerwona cebula
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 szt. czosnek (ząbek)
1 szt. papryczka chilli
1 szczypta pieprz
1 szczypta sól

Opis wykonania

Obieramy awocado, wyciskamy sok z połowy limonki i ucieramy na gładką masę w miseczce. Dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy do jednolitej masy. Cebulkę siekamy na drobną kosteczkę, czosnek przecieramy przez praskę, kolęndre, papryczkę na drobno siekamy i dodajemy do masy wraz z przyprawami. Odstawiamy na 15 min, kroimy bułkę (polecam ja zgrillować w piekarniku) dodajemy pokrojone pomidorki i posypujemy pieprzem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Sylwucha
Guacamole jest bardzo smaczne i pożywne, pasuje nie tylko na kanapki ale też jest świetnym dodatkiem do enchilady