Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

2.38 (Ilość ocen: 8)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Świetny do ziemniaków, grillowanych warzyw, kaszy, ryżu lub do zjedzenia z dodatkiem tylko surówki!

Składniki

0,5 kg pierś indyka
2 szt. marchewka
4 szt. pieczarki
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka masło klarowane
1 szczypta kurkuma1
1 szczypta chilli
1 szczypta tymianek
1 szczypta kolendra
1 szczypta kminek
1 szczypta imbir
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 łyżeczka ocet balsamiczny
1 łyżeczka sok z cytryny
1 łyżka mąka owsiana
1 łyżka jogurt naturalny

Opis wykonania

W szklance rozdrabniam odrobinę wody z mąką, solą, pieprzem, chili i imbirem. Mieszam z pokrojonym w kostkę mięsem i pozostawiam na chwilę. Podsmażam mięso na maśle klarowanym. Pieczarki, cebulę, czosnek, marchewkę wkładam do rondelka i podsmażam na maśle. Dodaję mięso. Duszę około 15 minut. Dodaję kolendrę, tymianek, odrobinę soku z cytryny i octu balsamicznego. Duszę do miękkości, a pod koniec dodaję łyżeczkę mąki rozdrobnioną w zimnej wodzie i łyżkę jogurtu naturalnego.

Oceń przepis
Średnia ocen: 2.38, Ilość ocen: 8
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Idealne połączenia 👍świetny obiad 🙂