Gulasz z indyka z pieczarkami
2 porcje
40 min
Łatwe
2.67 (Ilość ocen: 9)
Świetny do ziemniaków, grillowanych warzyw, kaszy, ryżu lub do zjedzenia z dodatkiem tylko surówki!
Składniki
0,5 kg pierś indyka
2 szt. marchewka
4 szt. pieczarki
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka masło klarowane
1 szczypta kurkuma1
1 szczypta chilli
1 szczypta tymianek
1 szczypta kolendra
1 szczypta kminek
1 szczypta imbir
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 łyżeczka ocet balsamiczny
1 łyżeczka sok z cytryny
1 łyżka mąka owsiana
1 łyżka jogurt naturalny
Gulasz z indyka z pieczarkami
Gulasz z indyka z pieczarkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W szklance rozdrabniam odrobinę wody z mąką, solą, pieprzem, chili i imbirem. Mieszam z pokrojonym w kostkę mięsem i pozostawiam na chwilę. Podsmażam mięso na maśle klarowanym. Pieczarki, cebulę, czosnek, marchewkę wkładam do rondelka i podsmażam na maśle. Dodaję mięso. Duszę około 15 minut. Dodaję kolendrę, tymianek, odrobinę soku z cytryny i octu balsamicznego. Duszę do miękkości, a pod koniec dodaję łyżeczkę mąki rozdrobnioną w zimnej wodzie i łyżkę jogurtu naturalnego.
Komentarze