Gulasz z indyka z pieczarkami

2 porcje
40 min
Łatwe
2.67 (Liczba ocen: 9)
Składniki
Gulasz z indyka z pieczarkami
Gulasz z indyka z pieczarkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W szklance rozdrabniam odrobinę wody z mąką, solą, pieprzem, chili i imbirem. Mieszam z pokrojonym w kostkę mięsem i pozostawiam na chwilę. Podsmażam mięso na maśle klarowanym. Pieczarki, cebulę, czosnek, marchewkę wkładam do rondelka i podsmażam na maśle. Dodaję mięso. Duszę około 15 minut. Dodaję kolendrę, tymianek, odrobinę soku z cytryny i octu balsamicznego. Duszę do miękkości, a pod koniec dodaję łyżeczkę mąki rozdrobnioną w zimnej wodzie i łyżkę jogurtu naturalnego.
Komentarze