Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Jaglana kokosanka (ciasto kokosowe z kaszy jaglanej) – wegańskie, bezglutenowe, bezlaktozowe

Jaglana kokosanka (ciasto kokosowe z kaszy jaglanej) – wegańskie, bezglutenowe, bezlaktozowe
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszne, kokosowe ciasto z kaszy jaglanej, wegańskie, bezglutenowe i nie zawierające laktozy. Zdrowe i pyszne! A do tego łatwe do zrobienia!

Składniki

2 szklanka orzechy
1 garść daktyle suszone
2 łyżka olej kokosowy
1 szklanka kasza jaglana
1,5 szklanka mleko kokosowe
2 szklanka kokos ( wiórki )
1 szt. laska wanilii
4 łyżka syrop z agawy

Opis wykonania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Orzechy dokładnie mielimy z namoczonymi wcześniej we wrzątku daktylami. Dodajemy 1 łyzkę oleju kokosowego i wyciągamy na blachę ( 24cm ) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki. MASA: Wypłukaną ( to ważne ) dwukrotnie kaszę jaglaną zalewamy 2 szklankami wody, gotujemy na małym gonu do miękkości ( bez mieszania ), zostawiamy pod przykryciem do spulchnienia. Zalewamy mlekiem kokosowym, słodzimy, dodajemy ziarenka wanilii oraz kokos i olej kokosowy ( to co zostało ) – wszystko razem dokładnie blendujemy na gładką, budyniową masę. Wyciągamy na schłodzony spód i zostawiamy na ok. 3 godziny w lodówce. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych