Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jajeczne babeczki z czarną fasolą i pomidorami

Opis wykonania

Nietypowe babeczki z jajek i fasoli, które są smaczne i kolorowe.

Całe jajka rozbijamy trzepaczką, dodajemy koperek, pokrojone drobno pomidory suszone i fasolę. Całość mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przygotowaną masę przekładamy do sylikonowych foremek na babeczki i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180°C ok. 20 min. Olej rozgrzewamy na patelni, podsmażamy na nim posiekany w drobną kosteczkę czosnek. Dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę, worcestershire, pastę pomidorową, salsę i całość podsmażamy ciągle mieszając. Jeśli sos jest zbyt gesty można dodać 1-2 łyżki wody. Całość doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru. Na koniec dodajemy świeżych listków kolendry.
Babeczki podajemy z gęstym sosem, a całość ozdabiamy listkami bazylii.
Smacznego.

Do jajek dodajemy zimną fasolę, żeby się jajka nie ścięły pod wpływem ciepła.