Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Jajeczne muffiny

Jajeczne muffiny
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Eksplozja kolorów i bomba w smaku,idealne śniadanie.

Składniki

4 szt. jajka
1 szt. kabanos np.drobiowy
20 g oliwki zielone bez pestek
10 g wiórki kokosowe
1/2 szt. papryka
50 g cukinia
1 szczypta pieprz
1 łyżeczka czarnuszka
1 łyżeczka zioła prowansalskie

Opis wykonania

Kabanosa,paprykę, oliwki,cukinię pokroić ( dowolnie). Uzupełnić nimi foremki silikonowe. Jajka roztrzebać , dodać przyprawy, wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Zalać masą jajeczną przygotowane / wypełnione foremki,posypać czarnuszka, piec w 180 stopniach ok 25-30 min. Pilujemy, każdy piekarnik ,piecze inaczej. Generalnie warzywa, mięso dajemy według własnego gustu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Babeczka
fajna przekąska ja tez czasami dorzucam warzywa z rosołu