Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Jajecznica to śniadaniowa klasyka. W tym przepisie pokazuję, jak przyrządzić jajecznicę z dodatkiem boczku. Proste połączenie delikatnego i kremowego smaku jajka z wyrazistym boczkiem.

Składniki

4 jajka
100 g boczku
1 cebula dymka ze szczypiorkiem
1 łyżka masła
Sól, pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
237.3 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Węglowodany
1 g
Błonnik
10.3 g
Białko
0.2 g
Sól
1.7 g

Opis wykonania

Do miski wbij jajka. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek umyj i posiekaj.

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Pozwól, aby tłuszcz powoli się wytapiał. Następnie dodaj łyżkę masła.

Na wytopionym tłuszczu i maśle zeszklij cebulę. Na patelnię wlej jajka. Dopraw solą i pieprzem.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.

Bosh Logo
Bosh

W trakcie smażenia cały czas mieszaj zawartość patelni za pomocą drewnianej łyżki. Kiedy jajka zaczynają się ścinać i uzyskasz odpowiednią konsystencję zestaw patelnię z płyty grzewczej.

Gorącą jajecznicę wyłóż na talerze i posyp posiekanym szczypiorkiem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych