


Jajecznica to śniadaniowa klasyka. W tym przepisie pokazuję, jak przyrządzić jajecznicę z dodatkiem boczku. Proste połączenie delikatnego i kremowego smaku jajka z wyrazistym boczkiem.
W trakcie smażenia cały czas mieszaj zawartość patelni za pomocą drewnianej łyżki. Kiedy jajka zaczynają się ścinać i uzyskasz odpowiednią konsystencję zestaw patelnię z płyty grzewczej.
Gorącą jajecznicę wyłóż na talerze i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Do miski wbij jajka. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek umyj i posiekaj.
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Pozwól, aby tłuszcz powoli się wytapiał. Następnie dodaj łyżkę masła.
Na wytopionym tłuszczu i maśle zeszklij cebulę. Na patelnię wlej jajka. Dopraw solą i pieprzem.