Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jajecznica na boczku

Opis wykonania

Jajecznica to śniadaniowa klasyka. W tym przepisie pokazuję, jak przyrządzić jajecznicę z dodatkiem boczku. Proste połączenie delikatnego i kremowego smaku jajka z wyrazistym boczkiem.

Jajecznica na boczku - krok 1

W trakcie smażenia cały czas mieszaj zawartość patelni za pomocą drewnianej łyżki. Kiedy jajka zaczynają się ścinać i uzyskasz odpowiednią konsystencję zestaw patelnię.

Gorącą jajecznicę wyłóż na talerze i posyp posiekanym szczypiorkiem.

Jajecznica na boczku - krok 2

Do miski wbij jajka. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek umyj i posiekaj.

Jajecznica na boczku - krok 3

Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Pozwól, aby tłuszcz powoli się wytapiał. Następnie dodaj łyżkę masła.

Na wytopionym tłuszczu i maśle zeszklij cebulę. Na patelnię wlej jajka. Dopraw solą i pieprzem.