Jajecznica na boczku
![Jajecznica na boczku](https://akademiasmaku.pl/storage/7223/conversions/jajecznica-na-boczku-4391-single.webp)
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Jajecznica na boczku
Jajecznica na boczku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8273/conversions/p9uGglB3HP9iGF-thumb.webp)
Do miski wbij jajka. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek umyj i posiekaj.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8274/conversions/ZqOopSg5Kt1zy5-thumb.webp)
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Pozwól, aby tłuszcz powoli się wytapiał. Następnie dodaj łyżkę masła.
Na wytopionym tłuszczu i maśle zeszklij cebulę. Na patelnię wlej jajka. Dopraw solą i pieprzem.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8275/conversions/iq9MkfUmxLb8fA-thumb.webp)
W trakcie smażenia cały czas mieszaj zawartość patelni za pomocą drewnianej łyżki. Kiedy jajka zaczynają się ścinać i uzyskasz odpowiednią konsystencję zestaw patelnię z płyty grzewczej.
Gorącą jajecznicę wyłóż na talerze i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze