Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pogodna alternatywa dla oklepanej jajecznicy :)

Składniki

2 szt. jajka
boczek
pieprz, sól

Opis wykonania

1. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. 2. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, 3. Oddzielamy żółtka od białek i dajemy do osobnych misek, 4. Ubijamy białka na sztywną pianę, dodajemy boczek. 5. Na blaszce wykładamy papier i z białek robimy dwa „placuszki” z wgłębieniem na żółtko, 6. Wsadzamy do piekarnika i pieczemy przez 3 minuty, następnie do wgłębienia dodajemy żółtko i wsadzamy na kolejne 3-4 minuty, 7. Po wyjęciu posypujemy świeżą solą himalajską i pieprzem

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych