Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:

Składniki

2 główki młodego kalafiora
1 l oleju

Ciasto:
100 g mąki ryżowej
100 g mąki pszennej
200 ml lodowatej wody
½ łyżeczki siekanego imbiru
2 jajka
1 żółtko
1 łyżeczka pasty curry
1 łyżeczka soli

Opis wykonania

1

Wszystkie składniki na ciasto mieszamy bardzo szybko rózgą blendera i odstawiamy do lodówki na 30 minut.

2

Kalafior myjemy i obgotowujemy w dużej ilości osolonej wody.

Schładzamy i dzielimy na różyczki.

3

Różyczki nabijamy na patyczki o długości 15 cm, moczymy w cieście i smażymy na płycie grzewczej w głębokim tłuszczu przez 3 minuty na rumiany kolor.

4

Różyczki w cieście podajemy z jogurtem greckim.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Bardzo dobra przekąska do wieczornego filmu.
Radosław
Wychodzi równie smaczne z mrożonego kalafiora. Fajne danie na imprezową przekąskę:)
fiziowaaa
Fajna przekąska, polecam