Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kapusta czerwona zasmażana

Opis wykonania

Zasmażana kapusta doskonale uzupełnia dania z drobiu, a także takie mięsa jak wieprzowina.

Zasmażana kapusta jest bardzo łatwa w przygotowaniu i smakuje wyśmienicie.

Opis przygotowania:

  1. Kapustę drobno posiekaj nożem lub przy pomocy krajalnicy.
  2. Jabłko umyj i zetrzyj na tarce o małym oczku. Ogórki pokrój w kostkę. Cebulę obierz i również pokrój w kostkę.
  3. Na oleju podsmaż cebulę. Gdy będzie szklista dodaj kapustę oraz jabłko. Całość podlej niewielką ilością wody. Podsmażaj na małym ogniu do momentu aż kapusta lekko zmięknie. Na koniec odparuj nadmiar wody.
  4. Kapustę ściągnij z ognia i wymieszaj z ogórkami, sokiem z cytryny oraz przyprawami. Gotową kapustę posyp posiekaną natką.

TIP

  • Zamiast soku z cytryny możesz dodać ocet jabłkowy.
  • Dodatek ogórka nie jest konieczny, ale dzięki niemu całość staje się bardziej chrupiąca.

TIP TECHNICZNY

  • Dzięki wielozadaniowemu zestawowi siekającemu 5-w-1 OptiMUM bez wysiłku poszatkujesz kapustę. Uniwersalny rozdrabniacz szybko i dokładnie posieka warzywa, a Ty z łatwością przygotujesz idealne danie.

Bosch do kuchni