Azjatycki makaron soba z grzybami mun

4 porcje
30 min
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Azjatycki makaron soba z grzybami mun
Azjatycki makaron soba z grzybami mun
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa pokroić w słupki i podsmażyć na patelni do miękkości. Grzyby mun zalewamy gorącą wodą, po napęcznieniu odcedzamy. Makaron soba gotujemy około 3 minuty w lekko osolonej wodzie. Makaron odcedzamy i przelewamy zimną wodą by się nie posklejał. Do warzyw dodajemy makaron, sos sojowy, 2-3 łyżeczki garam masala, czarny sos chili. I mieszamy do połączenia się składników. Można dodać więcej sosu (bądź ketchupu) lub podlać wodą gdy makaron jest zbyt klejący.
Komentarze