Azjatycki makaron soba z grzybami mun
4 porcje
30 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Orientalne smaki są warte spróbowania! Wschodnie danie z grzybami mun z pewnością wzbogaci nasze doświadczenie kulinarne.
Składniki
150 g makaron soba
1/2 szt. por
2 szt. marchew
200 g kiełki fasoli mung
1 szt. papryka
suszone grzyby mun
sos sojowy
2-3 łyżeczka garam masala
Azjatycki makaron soba z grzybami mun
Azjatycki makaron soba z grzybami mun
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa pokroić w słupki i podsmażyć na patelni do miękkości. Grzyby mun zalewamy gorącą wodą, po napęcznieniu odcedzamy. Makaron soba gotujemy około 3 minuty w lekko osolonej wodzie. Makaron odcedzamy i przelewamy zimną wodą by się nie posklejał. Do warzyw dodajemy makaron, sos sojowy, 2-3 łyżeczki garam masala, czarny sos chili. I mieszamy do połączenia się składników. Można dodać więcej sosu (bądź ketchupu) lub podlać wodą gdy makaron jest zbyt klejący.
Komentarze