Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Azjatycki makaron soba z grzybami mun

Azjatycki makaron soba z grzybami mun
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Orientalne smaki są warte spróbowania! Wschodnie danie z grzybami mun z pewnością wzbogaci nasze doświadczenie kulinarne.

Składniki

150 g makaron soba
1/2 szt. por
2 szt. marchew
200 g kiełki fasoli mung
1 szt. papryka
suszone grzyby mun
sos sojowy
2-3 łyżeczka garam masala

Opis wykonania

Warzywa pokroić w słupki i podsmażyć na patelni do miękkości. Grzyby mun zalewamy gorącą wodą, po napęcznieniu odcedzamy. Makaron soba gotujemy około 3 minuty w lekko osolonej wodzie. Makaron odcedzamy i przelewamy zimną wodą by się nie posklejał. Do warzyw dodajemy makaron, sos sojowy, 2-3 łyżeczki garam masala, czarny sos chili. I mieszamy do połączenia się składników. Można dodać więcej sosu (bądź ketchupu) lub podlać wodą gdy makaron jest zbyt klejący.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Poezja ❤️prosty i szybki obiad.