Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Azjatycki makaron soba z grzybami mun

Azjatycki makaron soba z grzybami mun
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Orientalne smaki są warte spróbowania! Wschodnie danie z grzybami mun z pewnością wzbogaci nasze doświadczenie kulinarne.

Składniki

150 g makaron soba
1/2 szt. por
2 szt. marchew
200 g kiełki fasoli mung
1 szt. papryka
suszone grzyby mun
sos sojowy
2-3 łyżeczka garam masala

Opis wykonania

Warzywa pokroić w słupki i podsmażyć na patelni do miękkości. Grzyby mun zalewamy gorącą wodą, po napęcznieniu odcedzamy. Makaron soba gotujemy około 3 minuty w lekko osolonej wodzie. Makaron odcedzamy i przelewamy zimną wodą by się nie posklejał. Do warzyw dodajemy makaron, sos sojowy, 2-3 łyżeczki garam masala, czarny sos chili. I mieszamy do połączenia się składników. Można dodać więcej sosu (bądź ketchupu) lub podlać wodą gdy makaron jest zbyt klejący.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Poezja ❤️prosty i szybki obiad.